Knotty Items

Sunday, September 21, 2014

Ballet αλά Κυπριακά

Την Παρασκευή είχα την ευκαιρία να δω ρωσικό μπαλέτο. Να σας πω την αλήθκια, ένεν κάτι που μου αρέσκει τζε επία επειδή εβρέθικε έξτρα εισιτήριο τζε ήταν κρίμα να πάει χαμένο.


Επρόσεξα κάποια πράματα που με ενοχλήσαν. Το ποιος φταίει δεν ξέρω αλλά εγώ φταίω τους ίδιους τους ανθρώπους που παν να δουν κάτι τέτοιο αλλά τζε τους διοργανωτές (όι απλά τους συγκεκριμένους αλλά τον οποιοδήποτε διοργανωτή που φαίρνει κάτι τέτοιο στη Κύπρο).

1. Ρωσικό μπαλέτο τζε σιταροπούλα. Να κάθεσε να παρακολουθάς τζε ακούεις τα σακκουλούθκια που διάφορους γυρώ σου τζε τα κριτς-κρατς που τα μασουλούν.

2. Παιδιά ηλικίας 4 χρονών τζε κάτω. Γράφουν στο πρόγραμμα πως η διάρκεια είναι 1:30 - 2:00 ώρες. Ένα μωρό σε έτσι ηλικία είναι λογικό να μεν αντέχει να κάθετε για τόσην ώρα στη καρέκλα. Ούτε καν ως το διάλειμμα που έχει στη μέση του όλου μπαλέτου. Άρα έχει τον κάθε γονιό να σηκώνετε στα 10-15 λεπτά να πάρει το μωρό κάπου. Πριν να ξεκινήσει να έχεις περίπου 15-20 παιδάκια αυτής της ηλικίας να βουρούν στην σκηνή ή μπροστά που την σκηνή τζε να το κάμνουν παιχνιδότοπο. Γονείς για να τα βουρούν που πίσω άφαντοι, άρα τα παιδάκια κάμνουν ότι θέλουν τζε να υπάρχει μια καϊμένη κυρία της διοργάνωσης να προσπαθεί να κάμει τον "θηριοδαμαστή" τζε να τους λαλεί να μεν πατούν στην σκηνή. Το ίδιο σκηνικό να συμβαίνει τζε στο διάλειμμα φυσικά.
Εδώ θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδάκια που είδα να απολαμβάνουν το μπαλέτο και να ενθουσιάζουντε με τις μπαλαρίνες.

3. Να σου λαλεί το πρόγραμμα πως ξεκινά στις 8:30 τζε ως τις 8:45 ο κόσμος να έρκεται ακόμα. Στα 5 λεπτά να χαμηλώνουν τα φώτα τζε να έρκεται κόσμος ακόμα να προσπαθεί να έβρει τις θέσεις τους. Τζε δαμέ εν θα κακολογήσω τους κυπραίους επειδή είχε αρκετούς ξένους που εκάμαν το ίδιο ακριβώς πράμα. Να ξεκινά το μπαλέτο, εγώ να προσπαθώ να παρακολουθήσω αλλά να έχω άτομα μπροστά μου να πιένουν τζε να έρκουντε για να έβρουν την θέση τους.
Εδώ να κάμω μιαν εισήγηση: Οι διοργανωτές να κλείουν τις εισόδους. Τζίνος που άρκεισε να έρτει, να μπει στο διάλειμμα να κάτσει. Αν δεν θέλει να περιμένει, ας πάει σπίτι του τζε να χάσει τα λεφτά του. Εν γίνεται εγώ να χάνω 5-10λεπτά της αρχής επειδή ο άλλος ήρτε 20λεπτά καθυστερημένος.

4. Αγαπητέ κόσμε που βαστάτε τα σμαρτφόουν. Μπι σμαρτ τζε βάρτε το ΣΆΙΛΕΝΤ!! Οκ, εν έπαιξε κανένα τηλέφωνο. Μπράβο μας για τούτο αλλά τζίνο shutter sound της κάμερας κάθε τρις τζε λίο ήταν σπαστικό. Τζε εγώ εύκαλα λίες φώτος αλλά εσυγουρεύτικα να μεν με ακούσουν 5 σειρές πιο κάτω. 

5. Αν θέλετε να κάμνετε narrate την ιστορία τις Giselle παρακαλώ να την κάμνετε στον εαυτό σας. Εν θέλω να ξέρω έαν δεν εκατάλαβες γιατί "εφάλλαρε τούτη" τζε γιατί "επόκαμε τα μαλλιά της". Κυπριακή σαπουνόπερα να ήταν εν θα άκουα τόσες μαλακίες. Να παραδεχτώ ότι τζε εγώ είπα λίες μαλακίες αλλά ήταν όσο πιο σιγά εμπορούσα χωρίς να με ακούσουν οι γύρω μου.



Φυσικά τούτα ούλα εν θα με κάμουν να σταματήσω να πιαίνω σε διάφορα εβέντς που γίνουντε αλλά πρέπει να κάμουμε λίο καλύτερα τζε να μάθει ο κόσμος να πιένει στην ώρα τζε να μένεν όπως τον χώρκατο.