Knotty Items

Sunday, July 10, 2011

3η λωρίδα;

Θέλω μια λογική εξήγηση για το πώς σκέφτεται ο κόσμος στο δρόμο. Έχει κόσμο που κάμνει πολλά εμφανή λάθη τζαι διερωτούμαι αν το παίρνει χαπάρι. 1ο λάθος που βλέπω πάρα πολλά συχνά στους δρόμους, τζαι πιο συγκεκριμένα στα round-about. Κρατάς κύριε την εξωτερική λωρίδα; Η τελευταία σου έξοδος εν ίσια. Τι σκέφτεσε τζαι πάεις δεξιά; Προσπαθείς να κάμεις κανένα δυστύχημα; Φυσικά ο κυπραίος μαθαίνει μετά που εννα πάθει το κακό. Έτσι ήμαστεν σαν λαός.

Το άλλο που είδα σήμερα τζαι ήταν ένα μικρό preview για τις περιβόητες 3 λωρίδες στο έμπα/έφκα Λευκωσίας. Να σημειώσω πως ακόμα δεν παραδοθήκαν οι λωρίδες σε καμία πλευρά, παρόλο που στο έμπα της Λευκωσία εν σε πολλά καλύτερη κατάσταση ο δρόμος επειδή είπαν πως θα παραδοθεί σύντομα. Την αριστερή λωρίδα προς το παρόν την έχουν για έρεισμα δρόμου να μπορεί δηλαδή ο οδηγός να σταματήσει εάν έχει κάποιο πρόβλημα. “Όχι κύριε”, λέει ο κυπραίος “έκαμες τες γραμμούες χαμέ εγώ εννα την χρησιμοποιήσω τζαι εν με κόφτει αν δεν χωρεί το αυτοκίνητο. Εννα ενοχλώ τζίνους που εν στα δεξιά μου.

Τζαι όι μόνο τούτον, να είσαι εσύ στην “μεσαία” λωρίδα τζαι να σε προσπερνούν που δεξιά τζαι που αριστερά! Που τα δεξιά σου να έχει τον τύπου που φοάτε να προσπεράσει άνετα επειδή έχει τοίχο δίπλα του τζαι να πιάνει λίο αριστερά, τζαι που την άλλη να έχει τον “έξυπνο” να προσπερνά που αριστερά τζαι επειδή εν χωρεί η λωρίδα το αυτοκίνητο (επειδή έχουν κώνους ακόμα) να πιάνει λίο δεξιά. Να φκάλω φτερά να πετάσω να μεν γίνω σάντουιτζ;

Μετά φτάνεις σε ένα σημείο που ακόμα εν εδημιουργήθηκε η 3η λωρίδα. Ούλοι μαζί τα φρένα τζε τον σταυρό σου ταυτόχρονα να μεν δόκεις μπροστά σου ή να σου την δώσει ο πίσω σου. Γιατί; Επειδή οι “έξυπνοι” έπρεπε τζαι τζίνοι να μπουν στην κανονική λωρίδα τζαι εμπέναν μπροστά σου με το έτσι θέλω.

Αν εν έτσι που θα χρησιμοποιούν την 3η λωρίδα νομίζω να μας λείπει. Δώστε τα λεφτά τζιαμέ που τα χρειάζονται τζαι εν θέλουν εκμοντερνισμούς οι κυπραίοι.

40 βαθμοί και ανεβαίνουμε

Σήμερα ήταν ωραία η μέρα. Ξύπνησα όμορφα όμορφα και πήγα παραλία με παρέα. Στο δρόμο, στο χάι-ουέι βασικά, διαδρομή προς Πρωταρά βλέπεις διάφορα τζε διεροτάσε τί στο καλό σκέφταιτε ο κόσμος άμαν φκαίνει να πάει κάπου.

Εφκήκα της Λευκωσίας τζε βλέπω κίνηση. "Παναγία μου", λαλώ, "εν έτσι που εννα πάω Πρωταρά;" Μετά λαλώ ας πάω τζαι εν πειράζει. Εννα μείνω Λευκωσία στη πυρά;

Προσπερνώ αρκετά αυτοκίνητα τζαι φτάνω στην έξοδο προς Λάρνακα. Προσπερνώ ξανά ορισμένα αυτοκίνητα τζαι βλέπω μπροστά άδειος ο δρόμος. Γυρίζω αριστερά μου τζαι είχε μια γριά σε ένα saloon αυτοκίνητο τζαι επίενε με το ζόρι 50χλμ.

Ωραία λαλώ. Άτε ανάπτυξα τζαι ευχαριστήθηκα το πως θα πάω θάλασσα πριν το μεσημέρι.

Τί άλλο να δώ; Είχε μια με ένα ροζ Ηonda jazz που ο πίσω προφυλακτήρας της στα αριστερά επετάλλιζε. Κορίτσι μου! Δεν πρέπει να είσαι στο χάι-ουέι έτσι σκέδιον!! Πιάσε πάντα τζε τηλεφώνα για βοήθεια. Θέτεις σε κίνδυνο τους υπόλοιπος οδηγούς γύρο σου.

Σε κάποια φάση βλέπω την πιάνει πάντα τζε κατεβαίνει που το ροζούι Honda (το ξανά αναφέρω επειδή φακκά μου). Επιτέλους λαλώ. Έφιε τζαι τούτος ο κίνδυνος που τον δρόμο. Μετά που λίον βλέπω την πάλε στο δρόμο τζαι στην ίδια κατάσταση ο προφυλακτήρας.

Προσπερνώ την με την μέγιστη ταχύτητα να φύω που κοντά της.

Μετά που λίο, τζαι δαμέ σημειώνω πως εγώ επίενα 120χλμ/ώρα προσπερνούν με 1 saloon, 1 BMW X5 τζαι 3 μοτόρες μεγάλες με 200χλμ.

Να πάτε τζαι εσείς στο καλό, μουρμουρώ που μέσα μου.

Ακόμα λίον εννα το σκέφτεσε να κάτσεις πίσω που το τιμόνι για να πάει κάπου εκτός της πόλης σου.